Krydderdram

Det regner ute, så da får en finne på noe inne. I dag var det tid for å prøve å lage krydderdram av Marianøkleblom, som visstnok er en av de gamle klassikerne. Det anbefales å plukke blomstrene når de har stått opptil en uke for å få mest mulig smak. Hagen vår er full, så det tok bare noen få minutter å samle råvarene.

Når det gjelder marianøkleblom er det kun det gule som bør brukes og det å «renske» blomstrene tok litt lengre tid. Etter 30-40 minutter var jeg lei, noe som avgjorde mengden blomster jeg satte på sprit. Noen planter og bær bør tørkes først, men marianøkleblom kan brukes ferske. Jeg kjøpte 60% sprit. men blandet ned til 40% (for sterk sprit kan trekke ut polyfenoler som gir en snerpende sak). Jeg tok sjansen å blande med springvann, selv om ekspertene kjøper destillert vann.

Det anbefales at Marianøkleblom står på sprit i ca. 3-6 dager.  Mot slutten av neste uke har jeg tenkt å kjøpe inn kaffefilter som skyldes i litt sprit (for å fjerne papirsmaken) før den ferdige væsken destilleres gjennom. Jeg tror jeg har brukt mer enn nok sprit allerede så blir nok ikke mye tynning. Regner med at det blir litt over en liter ferdig krydderdram som kan nytes om 6-12 mnd.

Én kommentar til “Krydderdram”

  1. Tilbaketråkk: Filtrering | Øyeblikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *