Planlegging av prosjekt

Vinteren er jo tid for å planlegge. Nå er det prosjekt på hytta jeg spekulerer på. Veronica vil nok øremerke min tid til maling eller skifting av møbler, men det gir jo meg absolutt ingen godfølelse. 

  1. Vannkraftverk

Vi har en bekk over eiendommen. Må sjekke hvor vannet kommer fra, men mistenker at det kommer fra vannkraftrør og dermed vil ha jevn vannføring gjennom hele året. Ekstremværet ser ikke ut til å ha påvirket vannmengden, og det er vann der også på de varmeste sommerdagene. Vi har fall, og således er det helt ypperlig for vannkraft. 

Vannkraftverk finnes i alle varianter og prisklasser, fra de svært visuelt pene til de stygge. Fra de helt stillegående til de som bråker så mye at det vil gå utover nattesøvn. Noen vil produsere nok strøm til hele hytta, mens andre ikke vil klare å holde et utelys i gang. Et skikkelig anlegg koster hundretusener, mens de billigste går til et par hundrelapper. Så hva er egentlig behovet mitt, hva kan kjøpes og hva kan jeg evt. lage selv? 

Den beste løsningen ville vært et vannkraftverk som kunne varme vann til en badestamp, men da er jeg nok fort på et hundretusenkronersprosjekt. Bør vel starte litt enklere?

2. Kameraovervåkning

Jeg har lyst på kamera på hytta, for å kunne følge med litt på hva som skjer der ute. Her er valget mellom et som er helt tråløst, batteri, vann eller soldrevet – evt. å legge opp strømforsyning. 

For en tusenlapp får en gode batteridrevete kamera, som varsler på mobilen når det registreres bevegelser. Det er mulig med litt opptak til minnekort, men ikke live-streaming (vil tappe batteriet fort). Legges det opp strøm vil jo det medføre litt jobb og ledninger, men bruksmulighetene øker betraktelig. 

3. Grusing av gårdsplassen.

Har sendt forespørsel om et lass grus. Trengs både for å fikse etter tømming av septik og for veien opp til feriehuset (vannskader etter mye regn). Bør vel også fikse hellene opp til feriehuset, de heller litt for mye nedover. Et fint prosjekt så fort frosten går. 

4. Fiksing av tinekabel kjeller. 

Dette har blitt vanskelig. Har prøvd å ta kontakt over månedsvis, men rakk ikke å fikse dette før vinteren kom. Utfordringen er at kommunen må ut for å stenge av vannet samtidig som rørlegger kommer for å erstatte tineledning. Koordinering skulle de avtale seg i mellom, men det skjedde jo aldri før denne vinteren. 

5. Prosesser om naust. 

Har kontaktet kontaktperson i Heim kommune igjen. Purrer hver måned, men har en mistanke om at de ikke sjekker e-post på sine respektive hjemmekontor. 

Nå er det opp til Solveig, og det å ha fått egen saksbehandler er kanskje et steg på veien. Jeg trenger naust for å ha skikkelig løsning til båt og sjøliv. Trenger plass til både teiner, garn, line, vannkikkert, redningsvester, kajakk og mye annet. 

6. Båt-ting

Utlegget ligger heldigivs flott, og jeg har jo fått tak i det meste som trengs for klargjøring av årets båtsessong. Mangler en bunnplugg og bedre slange til pumpa (19mm.). Må få skiftet den starter og vurdere fastmontering av pumpe og batteri. 

 

7. Utebenk.

Skulle hatt en solid utebenk. Ser ikke vanskelig ut å bygge, men krevende å få tak i materialer. Kan bestilles ferdig, men må evt. behandles selv med flere strøm beis. Bør nok ha en som minst er 3 meter. 

Tentative priser:
2,0 meter 5500
2,5 meter 6500
2,8 meter 7500
3,0 meter 8500
3,5 meter 10500
4,0 meter 11500
4,5 meter 12500
5,0 meter 13500
6,0 meter 15500

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *