Eksperimenter?

DSC_0003I morgen har Noah vennegruppe, så da kommer det en gjeng førsteklassinger hit for å bli bedre kjent. Selv ønsker han å eksperimentere i hagen, men jeg sliter litt med å finne på gode eksperiment.

Mentos og Cola er jo et kjent triks, og i dag var det generalprøve. Den store utfordringen er å rekke å få mentos ned i flasken før brusen flommer ut. Først prøvde vi å hive oppi en 2-3 mentos, men det ble kjedelige greier. Så da laget vi hull i korken, satte fast mentos i korken og skrudde fast. Det ble litt mer fres, men fortsatt kjedelig. Så nå trenger jeg raske tips til hvordan jeg kan få inn 4-6 mentos og å få lukket flasken i løpet av ca. 4 tiendeler.

Eddik, bakepulver (eller natron) i en ballong burde også fungere fint. Det utvider seg ihvertfall, så igjen er vel spørsmålet hvordan jeg rekker å få begge deler i en ballong, knyte og kaste fort nok. Det skal prøves når ungene er i seng. Nå trenger jeg sårt tips til andre spennende hageaktiviteter. Det å lage papirfly kan jo være morsomt, jeg må bare huske å skrive ut noen oppskrifter som denne. Kanskje vi også kan lage en spå eller fire, det kan jo også være morsomt for de som akkurat har lært seg å skrive/lese.

Før påske var det et forsøk med å så karsefrø i et gammelt tastatur, men dessverre ble ikke resultatet helt som ønsket. Litt latter ble det jo, så var verdt et forsøk. Neste gang skal jeg finne et tastatur med større åpning rundt tastene og som kan skrus igjen etter at karsen er sådd.

 

2 kommentarer til “Eksperimenter?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *