Dag 18: Kobra på nært hold

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

I dag tidlig da jeg sto opp så jeg en stor monitorøgle med en kobra-slange i munnen (rett utenfor der vi bor). Slangen var veldig levende, og øgla klarte ikke å holde den. Så da sto de hode mot hode, og cobraen hogg som best den kunne. Jeg løp etter kameraet, men når jeg kom tilbake var øgla borte og slangen raslet mellom noen busker et par meter fra meg (og jeg ofret ikke liv og helse for et bilde til bloggen).

Nabojenta fortalte oss for noen dager siden at de hadde masse kobraer i hagen, og hun vurderte den som mye farligere enn noe annet dyr på Koh Yao Noi. Hovedårsaken er at det ikke finnes motgift på øya, og uten den dør offeret innen 30 minutter.

Den asiatiske kobraen anses for å være verdens farligste dyr på bakgrunn av hvor mange mennesker som dør av slangbitt i året. Den eier ikke frykt for mennesker og er i tillegg svært aggresiv. Giften til kobraen angriper nervesystemet, slik at offeret ikke får puste. Over 50.000 mennesker dør årlig av bitt fra den asiatiske kobraen. For noen dager siden tenkte jeg å ta den eneste geocachen på øya, men droppet det pga. samme slangefare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *