Ferieplanlegging 2015

I går var det pulsspinn, etterfulgt squash. Geir var bedre enn meg, noe jeg håper han nyter de få dagene det varer. I dag er det tid for å være støl, og da passer det bra med sofa og feriedrømmer.

pengesekkcopy1Ekstra i juli ca. 65 000 (feriekonto, feriepenger og skattepenger)
Reise: Inntill 25 000,-
Hotell m/frokost: inntill 25 000,-
Andre måltid, opplevelser og ekskursjoner: inntil 15 000,-
Eurobonuspoeng nok for bonusreiser fra Værnes til Oslo.

Utgått alternativ: Sydentur/Tyrkia
For noen år siden bodde vi på Pascha Bay i Alanya, og 2 uker dit i juli koster 44K med reise og frokost. Legger en til en del til andre måltider og kostnader + 2 ekstra uker hjemme forsvinner budsjettet.

kepAlternativ 1: Vietnam/Kambodja.
Aeroflot har rimelige reiser fra Oslo, via Moskva til Ho Chi Minh (ca. 20 000 for oss 5). Til Phnom Penh blir det et par-tre timer/tusen ekstra. Kambodsja beskrives som et drømmereisemål og frister. Det å reise lokalt i asia med airasia er rimelig. Blir nok mer reising fra sted til sted enn om vi drar til Phuket/Krabi som i fjor. Mange muligheter for overnatting innenfor budsjett (rundt 4 stjerner). Blir nok litt mer til opplevelser pga. mer reisevirksomhet. Vietnam alene har 3 klimasoner, så har må en regne med både regn og sol.

Sri-Lanka-BeachAlternativ 2: Sri Lanka.
Koster rundt 24 000 for oss 5 og reise fra Oslo til Colombo (via Qatar eller Dubai). Hoteller i alle prisklasser. I juni er det best vær på østkysten, da det er sommermonsun i vest. Kortere reisetid enn alternativene,

perhentian_beach_106319844Alternativ 3: Malaysia.
Omtrent samme pris til Kuala Lumpur som til Colombo. Malaysia har jo også alt, både kritthvite strender, basseng, god mat og opplevelser. Det er også legoland i Malaysia, og det hadde ungene satt pris på. Juni til oktober er beste tid å reise på, så da er nok også prisene høyest. Litt rimeligere å reise til Singapore, og legoland Malaysia ligger praktisk talt i Singapore (et par kilometer over grensa).

Får utforske mer i morgen, hvor booking erfaringsmessig bør skje før utgangen av februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *