Karneval og prioriteringer

Ungene er blitt friske, travle dager og lite blogging. Livet handler om prioriteringer, og skal noe prioriteres må andre ting nedprioriteres. Nå er klokka straks 12, og jeg slapp å være med på karneval. Så da ble det frigjort 2 timer til blogg, klesvask, pakking og å forberede jobbtur til Ålesund. Motposten er at jeg må bli med til IKEA etterpå, som nok koster mye mer tid og energi enn jeg sparte.

En uke består av 168 timer. Så trekker jeg fra søvn, jobb, måltider, lekser, oppfølging barna, transport, husarbeid, gjester og andre vanlige forpliktelser. Totalt sett er det da igjen 10-16 timer i uka i potten «fritid». Det høres mye ut, der følelsen er at potten er mindre.

Veronica jobber stort sett når jeg har fri. Så omtrent halvparten av min «fritidspott» er med sovende barn i huset. Da er spillerommet ca. 5-8 timer «i huset» og ca. 5-8 timer «ute av huset». Skal jeg trene tre ganger i uka spiser det opp «ute av huset» potten fullstendig, der det tar tid å kjøre/skifte/dusje etc. Det å besøke noen eller ta en tur på byen krever at det frigjøres tid. Da gjelder det å bruke «inne i huset» potten bedre, der det blir en del sofaliv. Det innebærer blogging, tv, internett og mobil-spilling og annen form for avslapping. Denne uka ble det ekstra timer på jobb, og det gikk hardt utover potten. Hele poenget med planlagt innkjøp av tredemølle blir å bruke «inne i huset» fritid bedre og frigjøre «ute av huset» tid.

SkjermbildeI morgen er det tur med barnas turlag i Skaun. Har lovt å hjelpe til der, hvor vi har savnet et slikt tilbud i kommunen. Rett etter det er det på tide å komme seg til Ålesund med retur sent mandag kveld. På tirsdag er det klatring i Orkanger, og helst en treningsøkt før den dagen er borte. Er redd onsdag og torsdag også blir travel, før vi drar til Ørlandet på fredag for ny fosterhjemskonferanse. Marit stiller opp som barnevakt, og det gir oss masse ekstra fritid i helga.

Etter det må jeg få fikset vinkjeller, snekkerbod, en ny batch med øl, ny seng og alt det andre som burde gjøres. Jeg hater å nedprioritere – der det krever energi å ha en lang liste over alt en burde ha gjort.

Sløv nettbrett-ettermiddag:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *