Tilbake til hverdagen

En tung start, der kroppen ikke fungerer. Har pådratt meg en form for forkjølelse/bronkitt etter flyturene, som glir stadig lengre ned i lungene. Litt ymse mageproblemer, hodepine og feber gjør ikke tilbakegangen til hverdagen noe enklere.

I skrivende stund sitter jeg på jobb og leter desperat etter motivasjon. Er helt alene her (alle andre har ferie) og jeg har mye jeg burde ha gjort. Ute skinner sola og hjemme er det en rastløs familie. På slike dager kjenner jeg at jeg trenger en plan, for ellers blir det ikke gjort noe som helst fornuftig i noen som helst retning. Fordelen med en plan er at en kommer på mye av det en må klargjøre for å komme i gang, og starten er alltid tyngst.

Jobb: Ja, jeg har 2-3 ting jeg bare må få gjort. Har nå delt opp oppgavene, og passe lange sommerøkter ut uka. Begynte med å gå gjennom sommerens e-poster, rydde skrivebordet og legge en slagplan, for da er tanken at oppstarten skal gå mer smertefritt.

Unger, familie og hage: Barna er rastløse, men de trenger dytt i ulike retninger for å aktivere seg selv. Heldigvis har Noah ordnet en avtale med en kompis, og jentene må bare presses ut ytterdøra så er de i gang. Må kanskje montere opp sparkesykkelen og ta en ny sykkel-økt med Kaiza.  

Vi voksne må også starte i en ende, der alt har forfalt mens vi var borte. På grunn av godt vær bør vi nok starte i hagen. Så da må jeg huske å kjøpe ny ljå og bensin til plenklipper. Vi må kjøpe inn til utelunsj og utemiddag. Da blir det nok bålpanne, raklett eller noe som kan lages i vaffeljern. Tror jeg bør kjøpe et nytt tørkestativ.

Utpakking og rydding: Veronica drøyer utpakking så lenge som mulig. Vaskemaskinen går kontinuerlig, så fjellet med rene klær vokser på alle tenkelige tørkestativ og flater. Godvær hjelper ikke på motivasjonen, så her handler det nok mest om å få sortert ting sånn at jobben blir mer overkommelig når vi er klare for å starte.

Bilder og fotobok: Noah har bursdag om 10 dager, og han ønsker seg en fotobok med «Noah fra 0 -10 år». Slike tar tid å lage, spesielt når en må tråle gjennom mange harddisker for å finne bildene. Vi burde også få bestilt «Thailand 2017», og den vil det også ta noen timer å lage. Det bør nesten gjøres før jeg rydder harddisken på jobb-pc, hvor alle de bildene ligger.

Trening og helse: Jeg hadde ulike helseutfordringer på vårparten, og det påvirket ikke minst kiloene. De første 5-6 var det en plan bak, men de neste 10 forsvant helt uten mål og mening. Var nesten nede på 80 kilo i juni, og nå 2 måneder senere har jeg igjen passert 90. Utfordringen er ikke kiloene, men alle muskler som forsvant (og det er ikke de som har kommet tilbake i ferien). Så nå har både jeg og Veronica tenkt å starte med PT-timer. Rett og slett betale noen for å sparke oss litt bak, sånn at vi klarer den der forferdelige dørstokk-mila. Litt tungt å starte i denne bronkitt-perioden, men en slagplan kan jo klargjøres.  

Jeg må kjøpe inn en treningsbenk til kjelleren, sånn at det er mulig med hjemme-treningsøkter når Veronica er på jobb eller shopping. Ser det er mange på finn.no, så må vel få hentet tilhenger og bare anskaffet en først som sist.

Høst-aktiviteter: Må få tak i elektriker som kan fikse lys i vinkjeller/ølbrygge-rommet. Har opprettet et søk på finn.no etter vinhyller, for dagens løsning er ikke optimal. Spillemaskinen settes utenfor eller selges, for den tar for mye plass. Kontoret på loftet må gjøres om til en walkin-garderobe. Da trengs det gode hylleløsninger for klær. Helst bygget inn alle vegger, med skap utenfor. Må ta mål og få tømt rommet i første omgang. Må få vasket ølbryggeutstyret og flasker, for juleølet bør jo settes snart. Må jo få tak i termostat med varmeelement til gjæringsskapet, så innom Clas Ohlson etterpå.

Tja, da er det vel tid for shopping.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *