Melodi Grand Prix junior

Tv-kveld, og TV det er kjedelig det. Så mens de andre følger ivrig med har jeg en time eller to med nettbrettet. For å ha litt kontroll på alt jeg surfer gjennom samler jeg det jo her.

  1. Interrail sommeren 2018? Veronica reagerte med «Vil du det skal ende i skilsmisse eller….?» og ungene var mildt sagt kritiske. Barn under 12 år er gratis i følge med voksen, så for 6/8 tusen (1/2 klasse) kan vi reise med tog 15 av 30 dager i en måned rundt i hele EuropaEn mulighet er Trondheim-Østersund-Umeo-Vasa-Turku-Helsinki-Travemünde. Så noen dager på den tyske riviera før en kan reise sydøst mot Berlin eller kanskje vestover mot Amsterdam. Totalt ca. 17 timer på tog, og litt mer på båt. Mumiland, strandliv og kanskje 1/4 uker brukt. Det er langt ned til «Europa» med tog, så mange velger å fly før en setter seg på tog. Drar en til Barcelona kan en reise fra sted til sted langs middelhavskysten bort til Frankrike, Monaco, Italia og kanskje videre til Hellas. Da blir det sommer og varme, før en eventuelt tar tog eller fly nordover.
  2. Øy-hopping Hellas svarte Veronica med da jeg nevnte Interrail. Det er jo også en mulighet. Da må vi fly til Santorini for øyene i Kykladene, for eksempel Naxos, Paros eller Antiparos. En annen mulighet er fly til Athen, og sjekke øyene Poros, Egina og Agistri (og evt. Hydra (mangler strand og er uten biler)). Det er mulig å ta båt til Kykladene også fra Athen, men det er et stykke. Havna Rafina er roligere og ligger nærmere flyplassen enn Pireus, og herfra er det kort vei til Andros og Tinos. Fly til Kos er en tredje mulighet, en fin øy og utgangspunkt til Leros, Kalymnos, Lipso og Patmos (evt. Samos (som også har flyplass)). Konklusjonen er nok at det ikke blir Asia i 2018, gitt at vi ikke plutselig finner spennende reisefølge som har lyst å slå seg med (blir en helt annen ferie om barna er sysselsatt med andre barn). 
  3. Google navnet mitt gjør jeg jevnlig, men var lite nytt der. Noe av det siste som kom opp der er at jeg vant et 3-dagers opphold for 2 personer på Rondane Høyfjellshotell. Prøvde å booke et opphold før fristen 1.november, men måtte avbooke igjen da det kræsjet med andre aktiviteter. Litt synd at premien gikk i vasken, men kan ikke rekke alt. Dernest googler jeg Buvik, Buvika etc. og også søker etter det på Instagram.
  4. Nå kom det en bestilling fra siden her, at vi må tenke julegaver. Vurderer Mindstorms til eldstemann, men den er dyr og vi er jo usikre på om den vil appellere. Han elsker lego, og burde lære seg mer koding. Koding vil være den viktigste kunnskapen om bare 5-10 år, og alle barn burde lære seg mye mer koding. Snart handler alt om kunstig intelligens og «machine Learning», og da trengs det koding. Tja, tror kanskje at vi gambler 2790 på denne. Veldig kjipt om det blir skivebom, men må jo ta noen sjanser. Enorme prisforskjeller på leker på nettet, og mye å spare om en er god til å lete.
  5. Nå kom jeg på at vi trenger nye hodelykter. De vi har er gode, er brukt veldig mye, men flere av de har skader. Så da bestilte jeg 5 stk. til 30 kroner stykket fra Hong Kong, free shipping. Jammen mye en rekker på en liten kveldsstund.
  6. Ny bil. I dag var vi runden, og nå er det nok bestemt at det blir en ny S-max. Nå har jeg Googlet masse tester og funnet ut at valget nok er det beste. Så nå gjelder det å prute opp verdien etter 3 år sånn at leasing blir rimeligst mulig. Fordelen med å lease nybil er momsfritaket, som fort overstiger risikoen bilforhandleren priser inn i leasingavtalen. Leasing vil koste oss ca. 200K på 3 år (bil til 560K) og da vil vi ikke ha bil om 3 år. Alternativet er å kjøpe og da må vi ha bilen i minst 9 år (om vi legger på renter). Regner med at alle biler vi har er utslitt etter 9 år (Peugeot solgte vi for 10K når den var 9 år). Skal vi selge før den er utslitt får vi aldri i livet så mye som den må være verdt for at regnestykket skal gå til fordel for kjøp. Sendte bilselgerne mail nå, og om de vil strekke seg litt ekstra får de nok noen nye kunder. Litt vanskelig å prute på leasing, for da handler jo alt om å prute opp verdien om 3 år sånn at en må dekke minst mulig i leasingperioden.
  7. Blir det bil må vi jo til Storlien før jul, og da må vi bestille rødvin. Fikk tilbudet om Otto Uve, perfekt til pizza. Fant en del andre også, der det er greit å fylle opp hyllene litt før jul. 
  8. Fikk bestilt billetter til forestilling Onstage. Ariana skal jo opptre før jul, og nå er 4 ekstraforestillinger solgt ut. 

Jaja, en rekke bilder dukket også opp her og der på PC og mobil. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *