Uke på Gardermoen

Google-kalender er genialt. Der synkronisere vi familiens ulike kalendere, for felles oversikt.  Alt som er booket, planlagt og skrevet ned har en kontroll på – og kontroll gir mindre grad av stress. 

Uka for min del tilbringes på Gardermoen, med tilhørende logistikkutfordringer for Veronica. 

I dag kurs på et rimelig detaljert nivå, der tema var regnskap for statlige virksomheter, nyheter fra statsregnskapet, rapportering til kapitalregnskap og til statsregnskapet. Skal jeg være helt ærlig tenker jeg at offentlig rapportering (og regnskapsførsel) burde  radikalt fornyes, selv om jeg forstår det vil være for krevende i praksis. Det hadde betydd enorm effektivisering, men ville tråkke på tærne til tusenvis av byråkrater som elsker regnskapstekniske problemstillinger (som dessverre ofte har svært begrenset samfunnsøkonomisk verdi). 

Jeg liker satsningen på statsregnskapet.no, selv om det er tidlig og fortsatt store potensial for forbedring. Det er også gode muligheter for å dele grafer, for eksempel den under som viser hvor mye universitetene bruker på å kjøpe tjenester (eks. konsulenter) per hele årsverk. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *