Nyttårsforsetter 2022

«Ta med deg alt det gode, vanene, minnene og motivasjonen, og legg fra deg dritten!»

Året 2021 kom med fokus på struktur, aktivitet og kosthold, og det som fungerte bra videreføres i 2022. Så kommer januar med en ny giv og motivasjon, de må utnyttes så lenge det varer. 

Familiært vil 2022 handle om å skape mer harmoni, kanskje spesielt måltidssituasjoner. Frokost er første utfordring, da er Kaiza uten medisin. Alle strikk tøyes, og det kreves mye tålmodighet. Ariana og Noah er alltid sene og trøtte på morgener, blir unødvendig kaos og dårlig stemning. Burde ha innført mobilfrie soverom, men akkurat den vil jeg slite med å få gehør for. Lunch og middag er i beste fall tilfeldig, alt etter hvem som orker å lage hva til hvem. Vi bør innføre mer faste måltidspunkt og arbeidsdeling om å dekke bord og å lage mat. Både matpakker og måltid bør forbredes på forhånd, krever mer planlegging og struktur. Gode retninger er bedre enn ingenting. 

Vi voksne er alt for opptatte av løpene å korrigere, og selv om målet er mer harmoni blir resultatet ofte motsatt. Det er vanskelig å se det positive i det daglige, mye lettere å peke på negativ atferd. For mange løpende korrigeringer blir hakking, og det bryter ned mer enn det bygger opp. Så nå er målet maks 3 korrigeringer pr. person pr. måltid og helst se/kommentere like mange positive ting. Blir helt sikkert kunstig i starten, men verdt et forsøk. 

Må jo ha noen mål i forhold til aktivitet  også for 2022. Jeg skal lære meg Padelon. Første nivå blir å melde seg opp på et introduksjonskurs i starten av januar. 

Må opp på noen fjelltopper. Snota er det flere som anbefaler, og spekulerer på å ta den fra Rindalssiden. Ruten skulle jeg ha tatt lenge og kanskje også Storsola i Sylan. Fra hytta burde jeg få tatt Skarven i Aure, kan kanskje kombineres med en natt på Imarbu eller Nersetra? Minst 4 nye topper i løpet av 2022. 

Maxgym med Noah eller turer med Emil er viktige hverdagsaktiviteter som må videreføres inn i 2022. Førstnevnte handler om å motivere Noah og sistnevnte om å mase på Emil.  Målet er å holde over 100PAI i gjennomsnitt gjennom hele 2022. 

Mat er alltid en utfordring, men potetgullet må tradisjon tro kuttes i januar. Tar en noe ut må noe annet inn, og det store spørsmålet er om det finnes alternativ. Emils kålrot-diett er ikke et alternativ, men finnes jo mye rart på det store internettet som kan testes. 

Det å lage mer av sopp og ville vekster burde også vært et nyttårsforsett, men vil nok være smartere å få motivert Veronica til litt interesse i samme retning. 

Kurs, studier eller annen egenutvikling blir nok mest i retning interesser også for 2022. Kunne ha meldt meg opp til et studie på mitt nye fakultet, men det får eventuelt komme til høsten. 

Har lyst å lære mer om hormoner. Ghrelin og Leptin er for eksempel veldig viktige  når det kommer til følelse av sult eller metthet. De påvirker smaksans, søvn og også utskillelsen av uendelig mange andre hormoner igjen. Hormoner påvirker alt hva vi er og hvordan vi føler oss. Det vil være interessant å selv påvirke mye mer enn jeg har kunnskaper til i dag. Dette er et komplekst forskningsområde, så her handler vel alt om å finne fornuftige tilnærminger.

Mer innsikt om sopp og ville vekster handler om overnevnte punkt, de inneholder mange morsomme stoffer som kan påvirke hypofysen og med det hormoner. Foruten dypdykk i ulike innholdsstoffer og hvordan de eventuelt kan brukes (egenstudie) må jeg lære meg en håndfull nye arter også i 2022.  Beste måten å lære nye arter for min del er å bli med ulike foreninger på oppdagelsesferd i naturen.  Er medlem av Trondheim sopp- og nyttevekstforening fra før, men nå har jeg også meldt meg inn i trøndelagsavdelingen til NBF.

Bør melde meg ut av TAGF, for amatørgeologene har hatt svært få turer de siste årene. Høy snittalder og covid er nok delårsaker, men lite poeng å være medlem uten medlemsfordeler. 

Tja, det var alt jeg kom på akkurat nå. Nå er det snart nyttårsaften, frykter den blir passe kjedelig og covid-trygg. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *