Overtakelse av hytta

Da er overtakelsesmøtet gjennomført og hytta i Valsøyfjorden har fått nye eiere. Da vi bare har eid hytta i 2 år må vi skatte av gevinst. 

Vi må fylle ut et RF1318-skjema, og det store spørsmålet er hva som er påkostninger og hva som er vedlikehold.

Salgssummen ble 1,4 mill. også skal kommune, finn.no, megler og forsikringsselskap ha nesten 100 tusen. Da står vi igjen med ca. 270 000 vi må skatte av. 

Boligstyling blir et definisjonsspørsmål, hvorvidt det er vedlikehold eller påkostninger. Maling regnes som vedlikehold, men jeg påstår at maling i form av styling er påkostninger. Gjenstår å se om skatteetaten er enig, kan utgjøre opp mot 50K i fradrag.  

Vi måtte tømme alle rom for rot når vi overtok, kjørte x-turer til gjenbrukstorget. Hvorvidt det kan sies å være styling som øker verdien til huset eller nødvendig vedlikehold blir vel igjen et definisjonsspørsmål. Kan utgjøre 10K i fradrag. 

Utendørs hadde hage forfalt, og det ble lagt ned ca. 100 timer med å fjerne trær, busker, anlegge hage/planter. ca. 20K i fradrag. 

Klarer kanskje å finne kvitteringer for nytt innbo for 10K (vaskemaskin, tv, brødristere, elektriker etc.). Utover det har jeg alt for lite kvitteringer for maling, planter, vekster og ikke minst båten. Mye tid til vedlikehold båt, men neppe fradragsmuligheter. Vurderer å skrive på en linje for innkjøp av båt, men kjøpte den jo privat uten å betale moms så kan utlede nye utfordringer.  

Gjenstår å se hva skattemyndighetene sier, men vi må nok regne med et sted mellom 50-75 tusen i ekstra skatt for 2022. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *