Islandstur til helga?

I dag var det 8 grader i bilen når jeg kjørte til jobb.  Tidens kjedeligste sommer. 

Har foreslått Island for ungene. Tenker at både Noah og Ariana kunne syntes det var interessant, men de tenker ikke likedan (og vil ikke dra). Litt planlegging kan uansett ikke skade…..

Avreise på lørdag og retur tirsdag morgen koster i utgangspunktet 220 dollar (2200 kroner) for 2 voksne tur/retur Værnes – Reykjavik. Bagasjen koster ca. 1500 kroner tur/retur. Så kommer avgifter og plutselig er en oppe i ca. 5000 kroner. 

Hoteller er dyrt i Reykjavik (ca. 5K for 2 netter/dobbeltrom), kan spare en tusenlapp på AirBnB. Den siste natta bør tas på Keflavik for flyet hjem kl. 6.45 på tirsdag morgen (ca. 2K). 

Vi må leie bil eller booke oss på organiserte turer, minst et par tusen kroner. Inngang på den blå lagune og andre attraksjoner kommer nok også på et par tusen. Mat er dyr, men om vi tar med oss litt enkle løsninger slipper vi nok unna med et par tusen. Da er vi totalt oppe i langt over 15- 20K for 2,5 hektiske dager på Island. 

De fleste turister er bare et par-tre dager på Island, og mange følger samme reiserute (eks. den nedfra hentet fra Ultimate 3 Days in Iceland Itinerary & Travel Guide – tosomeplacenew).

Da frister nok like mye å leie bil, lage sin egen tur og heller overnatte utenfor Reykjavik (rimeligere). Vi må nesten bade i varme kilder om vi drar, og det er mange flere enn den blå lagune (The 10 Best Hot Springs in Iceland | Go Campers). Tenker for eksempel at the hot spring River in Reykjadalur er hakket bedre (selv om den også er midt i turistområdet). 

Vi må nesten oppleve geisirer, men de største (og lettest tilgjengelige) befinner seg i Haukadalur (med en million turister). Da blir kjøreruten omtrent som dette; 

Omtrent 5 timer kjøring i følge Googlemaps, men må nok legge på et par-tre for omveier. Kan leie biler for overnatting, men i fellesferien var det fort hotellpriser (men en helt annen type ferie). 

Kan nok klare en 3-dagerstur for 2 personer for 15 000 kroner, og det er nok verdt det om ungene bare har lyst og er litt positive. Når de svarer «bryr meg ikke» blir det neppe noe av denne gangen heller. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *