Ferie 2023

Etter salg av hytta var alle enige om at vi skulle på en skikkelig ferietur i år, men hvor drar vi? 

Sist vi var i Thailand kostet direktefly ca. 25K tur/retur Bangkok og vi hadde hotellbudsjett på ca. 1K/døgn. Nå er prisen på begge deler nesten tre ganger så høyt, og direkte fly fra Norge finnes ikke lengre.

Vi har fått tre pubertale tenåringer, det betyr at alt skal utfordres og familieidyll kan vi bare glemme. Må prøve å komme de litt i møte, det betyr shoppingmuligheter for Ariana, treningssenter for Noah og basseng for Kaiza. Veronica vil gjerne til et eksotisk sted, som helst har både opplevelser og muligheten til å få i butikker. Jeg vil ha minst mulig styr, og helst ikke flere hundre tusen for en ferietur med styr. 

USA-tur: 2 uker, budsjett 100K
Relativt rimelig tur/retur Boston, men hva er det å gjøre i Boston? New York er 3-4 timer unna med tog, men både Boston og New York er to store og dyre byer. Da blir det mye gatelangs og mange risikoer for manglende familieidyll. Er mulig med en roadtrip via Canada og kanskje Niagara Falls, men betyr det idyll? 

Boston – New York 3-4 timer
New York – Niagara Falls 7-10 timer
Niagara Falls – Toronto 2-3 timer
Toronto – Kingston 3-4 timer
Kingston – Montreal 4-5 timer
Montreal til Boston 5-6 timer

Tar 1-2 uker avhengig av antall stopp underveis. Vil kreve masse planlegging. Har sendt Geir Rune spørsmål. 

Egypt, 20 dager, budsjett 75K + opplevelser/mat
Direktefly fra Praha til Marsa Alam, og til Praha kommer en seg greit fra Oslo. Fly med bagasje 30-35K. Hoteller med 2 rom fra ca. 3K/døgn, men fine luksusleiligheter til 1K/døgn. Rødehavet er best for snorkling/dykking, og kanskje for varmt for oss. 

Thailandsferie 25 dager, budsjett 120K + opplevelser/mat
Thai airways fra Stockholm 12K x 5 = 60K, men koster oss 10K å reise tur/retur Stockholm. Mange overnattingsmuligheter på for eksempel Koh Chang for ca. 1/k døgn uten mat, men med mat eller på hotell må vi nok regne med 2 eller 3-gangeren.

Chartertur Alcudia, 2 uker, 109K + opplevelser mat. Egen reise til Alcuida, 2 uker, budsjett 65K + opplevelser mat (nye regler gjør hoteller krevende). 

Maldivene 20 dager, budsjett 150K + opplevelser/mat (hoteller koster mer for relativt samme standard som Thailand). 

Kypros, Albania, Hellas, Tyrkia, Spania, Italia, Tunis etc. 2 uker ca. 75K. (reiser rimeligere, men gode hoteller er dyre). 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *