Andebryst med timianpoteter og appelsinsaus

1. Start med å rute opp andebrystet, og gni inn salt og pepper. Ikke vær gjerrig på salt og pepperet. La det stå og godgjøre seg.

2. Sett ovnen på 220 grader.

3. Lag båter av potetene, dypp potetene i olivenolje og legg de i en ildfast form.

4. Strø over salt, pepper og frisk timian – og bland sammen. Legg over aluminimusfolie og sett inn i ovnen (ca. 30-40 minutter).

5. Start med sausen. Kutt sjalottløk i biter og fres i litt olivenolje til den er blank. Legg løken til side i en skål og skyll sauskjelen. Hell i appelsinjus og sukker i kjelen og varm til sukkeret er oppløst. Tilsett hønsekraft (el. tilsvarende), løk, frisk timian, og kvern over litt salt og pepper. Varm opp på svak varme, og rør av og til.

6. Smelt smør i en panne, på svak varme. Skru opp platen til middels varme og legg andebrystene. Det blir mye fett i pannen ettersom andebrystet også avgir mye fett når det stekes, men dette er bra for å få en sprø svor og en god smak. De siste to gangene jeg har laget and har jeg stekt i 2-3 minutter, men det har vært for lite. Så enten litt lengre eller med litt sterkere varme neste gang.

7. Legg andebrystet i en ildfast form med svoren opp og sett i et steketermometer. Stek i ovnen på 80 °C til fileten har en kjærnetemperatur på ca. 60 grader °C . And kan serveres rosa men ikke rødt, så du bør ha en kjernetemperatur på minimum 57 °C. Potetene kan stå i ovnen sammen med andebrystet og holde seg varmt.

8. Andebrystet bør hvile i ca 10 minutter før du skjærer i det. Mens du venter på andebrystet siler du sausen og heller den tilbake i kjelen. Tilsett maizenna og visp godt. Gi den et oppkok og fortsett å la den småputre på svak varme til maten er klar.

9. Del druer i to og legg i en skål. Vend valnøtter i litt lønnesirup og legg i en annen skål.

Veldig god mat som tross alt ikke er så vanskelig å lage 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *