Auksjon

Så ble det tur på samfunnshuset på Klett likevel. Jeg møtte opp ca. halv fem og fire timer senere dro jeg hjem vel 800 kroner fattigere (selv om auksjonen på langt nær var ferdig).

Bildet jeg kjøpte er laget av Alex Vincent´s Kunstforlag, og dermed antagelig fra sent 1800-tall eller tidlig 1900-tall. Finner nøyaktig det samme bildet og samme ramme på en annen blogg, ergo er det antagelig «masseprodusert». Det står en del om Blanke av Namur på Wikipedia, knyttet til motivet og kunsteren Alberg Edelfelt. Han laget bildet «Queen Bianca» (1877) som også ble utgitt på postkort av Alex Vincent’s forlag (eneret Nr. 517). Dronning Blanca (1315-1363) ble beskyldt for giftmord, av sønnen kong Erik Magnusson. Når Erik døde var det broren Håkon Magnusson som overtok tronen etter sin far Magnus, og dette er en viktig del av den norske-svenske historien. Til tross for Bianca/Blankas innvirkning på vår historie er hun i dag mest kjent gjennom nettopp sangen «ride ride ranke – hesten heter Blanka». Verdien på reproduksjonen av maleriet er fortsatt ukjent. Tips mottas med takk.

Av de andre kjøpene er egentlig verktøykassen mest interessant, hvor den foruten en del verktøy var fylt av flere gamle bokser. Ser at et lommeapotek nylig ble solgt for 50 kroner på QXL, hvor boksen med Jotun Isolasjonsbånd er priset til samme pris. Boksen med Norex buljongterninger er til salgs for 195 kroner, og de siste boksene finner jeg ikke. Vet ikke helt hva jeg skal med dem, men har jo en fin kiste til lagring av ting og tang 🙂

2 kommentarer til “Auksjon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *