Mus i hus

2011-04-14 Mus Foto Kari Dølgaard_Width_600De siste nettene har det vært en mus over soverommet, dvs. i bjelkelaget mellom andre og tredje etasje. For noen uker siden var det en mus på stua bak tv’en, men den forsvant på mystisk vis av seg selv. Har hatt musefeller både her og der i over et år uten å ha tatt en eneste mus…

Etter å ha lest om mus har jeg lært mye rart. En ung husmus kan for eksempel komme seg gjennom et 6-7 mm glippe, dvs. alle steder du greier å presse en kulepenn inn. Det forklarer musebesøket bak tv’en, der jeg nylig lagde et noe større hull for en del ledninger. Har også lært at mus ikke er spesielt glade i ost, hvor sjokolade, rosiner, spekepølse eller peanøttsmør er mye bedre. Husmusa er kjønnsmoden ved 5-6 ukers alder, og graviditet på ca. 3 uker. En mus kan ha en håndfull kull med 4-8 unger i hvert kull.

På ymse forum anbefales ultralyd mot mus, mens andre mener dette er bare tøys. Noen mener gift er det beste og viser til at døde mus ikke lukter – mens andre advarer mot at gift  kan gi luktbomber i huset. Den gode gamle musefellen er kanskje det beste rådet, men utfordringen blir å få den opp i bjelkelaget og eventuelt inn i vegger. Dersom musen ikke er borte i løpet av februar blir det anskaffelse av egen katt, der naboens katt tydeligvis slurver i forhold til å holde nabolaget musefritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *