Varmt og pruting (Alanya dag 6)

38 grader i skyggen og mye bading på hotellet. På ettermiddagen var de andre hos frisøren mens jeg tok en tur til Alanyum med Dolmus (lokalbuss). Hoppet på feil buss på returen og fikk en fin tur opp i Taurusfjellene. Ble tid til en shoppingtur i gatebodene i Alanya, og dette er mine 5 råd:

1. Aldri betal mer enn 5-10 lirasi (2-4€) for en T-shirt, selv selgerne starter på 30-40 lirasi og påstår det er veldig høy kvalitet.
2. Gensere og skjorter koster 15-20 lirasi. Her begynner selgerne ofte på 50-100 lirasi, litt avhengig av hvor ivrig kjøperen er og hvor utrolig god kvalitet de vil lyve på seg. Kvalitetsvarer selges ikke i gateboder (selv om en får bedre bomull her enn i kinavarene hjemme).  
3. Bukser koster ca. 40 lirasi på ordinære butikker. Jeg ville ikke ha betalt noe mer for de med høyest kvalitet i gatebutikkene, selv om de kan ha pålydende 200 lirasi. En får gode bukser også ned i 15-20 lirasi.
4. IKKE kjøp billige truser om du ikke har veldig liten rompe. Finnes mange som selger 10 truser for 1-2 lirasi (evt 1€) pr. stk., men disse er ikke brukbare (jeg har gjort den tabben både sist og på denne turen).
5. For å raskt komme ned i pris lat som du er russer, da begynner prisen på omtrent det halve i forhold til om du sier du er norsk.
6. Klokker og solbriller er fake, noe som sjeldent betyr god kvalitet. Ingen bør betale over 10 lirasi for slike klokker og solbriller, uansett om selgerne påstår det er «almost real» og «very high quality». Prisene her varierer noe voldsomt for nøyaktig samme produkt, hvor noen har utsalgspris nede i 5 lirasi for det samme andre vil selge for 50.

Ja, det hender jeg betaler litt mer enn det overnevnte om jeg har det travelt, selgeren er god eller jeg møter noen jeg har sympati for. Shoppingen i dag gikk ganske grei. Kjøpte 2-3 T-shirts, 11 skjorter (ulike typer), 4 dongribukser, et belte, en badeskjorts og en vanlig skjorts. Totalt ca. 400 lirasi, dvs. ca. 1300 kroner med dagens kurs. Prutingen tok mye lengre tid enn prøving av klær, og den kan være en påkjenning….

På kvelden vant vi en 0,02karat diamant av noen veldig ivrige diamantselgere. Veldig i tvil om vi skal orke å booke time der for å få diamanten, hvor det nok fort vil komme masse press om merkjøp. Diamanten er vel verdt omtrent hundre kroner, men min tid er også verdt en god del…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *