Sykkel og arkitekt

Fint på sykkelbanen på Eberg. Amatørvideo med mobilen 🙂

I ettermiddag kom det besøk, noe spesielt Kaiza har gledet seg til hele uka. Det at litt av besøket var arkitektutdannet passet bra, der vi jo tenker på ombygging. Veldig mange gode tips og råd, og ser at det nok blir billigere å kjøpe nytt hus enn å gjøre alt det som ble foreslått som gode løsninger.

1) Det jeg likte best var å få satt i stand kjelleren, og kanskje ha kjelleren som inngangsparti til huset. Det store spørsmålet er om det er bygningsmessig realitisk, der jeg spesielt er redd for kondens. Da kunne vi sett for oss en stor yttergang (100K), trapp opp til stua og kanskje bad og vaskerom i kjelleren (300K).

2) Det ble foreslått en ny trappeløsning, det vil si trapp opp fra kjeller, til første og andre etasje rett over hverandre. Fordelen med det er å spare plass, der trapper tar mye plass (100K). Da må nok peisen bort og nye gulv på alle plan (50K).

3) Med ny trappeløsning kan vi fjerne den ene trappa, og heller lage et stort soverom der vi har bad i dag. Så splitte soverommet vårt i to, og lage et stort soverom til Noah. Da blir det gang gjennom rommet vårt og inn til et garderoberom. Dør fra garderoberommet og inn på Arianas soverom og det nye soverommet (100K)

4) På stua kan det bli et soverom, og ikke minst få fjernet pilarer og lage spisestue (100K). Det ble også snakket om å fjerne kjøkkenet og bygge et større kjøkken (200K)

5) Med ny trapp opp til loftet blir loftet nærmere stua og mer tilgjengelig. Det burde også vært mer lys på loftet, og vi skal åpne for å sjekke om rundvindu i mønet kan benyttes for å få lys (30K)

6) Får vi fjernet den ene trappa er det mulig å lage litt større rom der badet er i dag og litt større stue. Vi burde også fjerne pipa som står gjennom stua for enda bedre plassbenyttelse (50K). Det er mulig å bygge og få 8-10 flere kvadrat både oppe (Soverom) og nede (Stua) (300K). Taket må jo også tas før eller siden (150K).

7. Vi snakket om å fjerne yttergangen, og heller bruke den som sportsbod. Kle igjen veggen inn til stua (50K). Soverom på stua (50K)

Mitt veldig  enkle estimat blir 1 580 000 og det er penger vi aldri vil få igjen om vi skal selge en dag. Her i huset blir vi jo fort lei av det meste, så har en dårlig magefølelse for å sette i gang for mye. Det store spørsmålet bli da om det er verdt å begynne – og dernest hva som haster mest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *