Ny re-start?

Tropevarme, bading og sløving. Noah tok med seg soveposen og dro til Jonas, planlegges overnatting på trampolina. Det er meldt en veldig varm dag også i morgen, før det skal synker til mer levelige temperaturer. Til helga er det meldt regn, så her nå gjelder det å nyte siste rest av sol, sommer og sløvskap. 

Prosjekt for egen helse har tatt ferie, og kollapsen er total. Desto lengre re-start utsettes – desto mer å ta igjen. Høsten er alltid verst med tanke på å balansere prioriteringer. Når hverdagen har nok med seg selv utsettes alt som ikke oppleves tilstrekkelig forpliktende. For lite struktur og orden på dagene påvirker stress, søvn og energinivå.

På jobb er høsten er travel! Når ferien er over er det 4 måneder til juleferie. Alt en planla på vårsemesteret skal operativt gjennomføres på høsten. Det er da ledere skal utvikle sine medarbeidere (samtaler, reiser, møter, kurs og konferanser). Når en nærmer seg jul skal det vises til hva som er oppnådd, og konklusjonen er ofte den samme; «Gode planer, men vi fikk ikke gjennomført det vi hadde tenkt«. 

DFØ betyr ny opplæringstid før det kommer nye følelser av å måtte bidra. Er svært spent på oppfølging, der det er viktig for følelser av forventninger, struktur, retning og bidrag.  

På hjemmebane er høsten travel! Nye klassetrinn betyr mer lekser og det blir nye tidspunkt for barnas fritidsinteresser. Veronica jobber stadig mer, noe som også påvirker felles kalender og ansvarsdeling. Så nå må vi vurdere om Kaiza skal få lov å gå på Cheerhiphop, onsdag 17-18 eller torsdag 18-19. Om Noah skal fortsette på speider er det onsdager 18-20, eller om det finnes alternative interesser. Svarfrist for Ariana og slagverk på Skaun kulturskole er 08.08, men timeplaner er ikke klare før skolestart. Slagverk har de siste årene hatt undervisning onsdag og torsdag, og det vil etter all sannsynlighet bli det også kommende skoleår. Ariana har også lyst til fotball, og tror hun med det slutter i Melhus speidergruppe. Fotball er onsdager, ca. 17-30 – 19.30. Det å samle alt på onsdag og torsdager er på en måte greit, men forutsetter stålkontroll på logistikk. 

Plan og mål for prosjekt «egen helse/egentid» for høsten: 

  • Opprettholde positiv utvikling på søvn. Første 7 måneder i fjor lå i snitt på rundt 3 timer, men har god  utvikling i 2018 (er nå over 5 timer i snitt og siste 2 måneder over 6 timer i gjennomsnitt). Gjør underverker på funksjonsevnen. 
  • Komme i gang i dag med minst 2 økter i uka på 3T og en fleksibel økt hjemme eller på 3T. Lage ukesplaner med tanke på øvelser og ha de lett tilgjengelig på bloggen. 
  • Hverdagsaktivitet minst på nivå med de siste 7 måneder. Det betyr et gjennomsnitt på 12496 skritt, 45 etasjer og 9,5 km. pr. døgn jmf. fitbit.
  • Droppe ukeslogging på blogg. Har vært nyttig for å holde fokus, men forsøker nå å holde fokus uten å strukturere meg her.  
  • Mat er som alltid den store svarteper, men den lar jeg få leve sitt eget liv utover høsten. Veldig usikker på hvilke tiltak som vil ha funksjon og virkning her, der mat henger tett sammen med mange andre ting!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *