Valsøybotn

En del stress med å organisere nøkler og overtakelse, en uke før skjema. Det gikk til slutt greit, og huset ble vårt fredag ettermiddag. Tok med oss Jonas på tur, mens Ariana dro på overnatting til noen venninner.

Guttene i telt, Kaiza redd for å sove alene (så hun delte dobbeltseng med meg) og Veronica alene på naborommet. Vi har for få sengeplasser, to doble senger og evt. en barneseng. Vi kan lage flere soverom oppe, men det blir evt. uten vinduer og lufting. Alternativet er å lage dem nede, enten ta kjøkkenboden eller et hjørne fra stua. Får se hva vi finner ut.

Oppe før 8 i dag, en del bod og husrydding. Vero måtte tilbake, for hun har arbeidshelg. Angrer meg litt for å si at vi kunne ta utvask og alt inventar, og enda mer for at vi faktisk betalte de 10 tusen for alt inventaret. Hadde vi ikke blitt enige om inventaret hadde vi nok risikert at de måtte få noen, for eksempel en auksjonarius til å tømme det. Da hadde nok salget tatt en del lenger tid, og vi hadde kanskje ikke fått det tidsnok til ferien. Nå bruker vi noen helger på å tømme/vaske, og håper at det til slutt er verdt det.

Motorsag, knivsliper, sirkelsag, vedklyver og gressklipper er testet i dag, og sammen med en del annet verktøy er det kanskje verdier for 5000. Så har Veronica solgt møbler for noen tusen, og det er en del mer som har potensial for salg. Fant et par flere fulle kasser med norgesglass, de er salgbare og kan nok også bringe inn noen hundrelapper. Alt spises nok opp igjen om vi må ha en container for å kaste alt vi ikke vil ha. I morgen har vi tenkt å røyke fisk, for fant en grei abu-røyker i uthuset.

Den største skuffelsen er at vi ikke har kveldssol. Jeg sjekket jo både apper og prospektet, og til og med selgere sa at sola gikk over fjellene. Nå er det snart juni, og sola er borte fra tidlig ettermiddag. Det kan kuttes noen trær, men usikker på hvor mye det hjelper. Kan tenke meg at mangel på kveldssol er hovedårsaken til at huset har vært vanskelig å selge. Er også skuffet over grillen, som selger uttalte var i god stand og brukt i fjor, i mine øyne søppel.

Plassen er fin, og fisken bitevillig. Vi har en foss rett bortenfor huset, og der er det en del småfisk, noe fin lyr og ryktene sier at det også tas laks og sjøørret samme sted. Så fant vi oss en annen fiskeplass som heter «hammeren» en kilometer lengre inn og der var det torsk. Vi utforsket også fossen i Valsøybotn, og i morgen har vi tenkt å erobre Møkkelfjellet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *