Vaksiner?

Friske barn mellom 5 og 12 år tilbys i Norge så langt ikke vaksine, fordi man antar at vaksinen utgjør en større risiko for dem enn covid-19. Det gis bare 1 vaksinedose til dem mellom 12 og 15 år, fordi det minimerer risikoen for bivirkninger samtidig som det gir ungdommen beskyttelse mot alvorlig sykdom.

Det er hittil meldt inn mange bivirkninger. Legemiddelforeningen melder at 1-10 prosent av bivirkninger av vaksine antas innmeldt. Det er for eksempel mange jenter som melder om menustrasjonsproblemer eller gutter med hjertebetennelse. 

Hvorvidt det er større sjanse å få (alvorlige) bivirkninger av vaksine enn å få (alvorlig) covid-19 som uvaksinert lar jeg stå som et åpent spørsmål.  En kan selvsagt mene at det er bedre kapasitet på hjerteavdelinger enn på infeksjonsavdelingen, og at en da reduserer risiko for overbelastning om en får flyttet en del til andre avdelinger. Har forståelse for at FHI må bruke de store talls lov, men for oss som er sunn og friske må det være lov å være skeptiske til statistikken.  

Nå viser tall fra FHI at Omikron gir 1/3 så stor sjanse for alvorlig covid-sykdom enn Delta. Det handler om at den ikke angriper lungene like hardt, men mer i øvrige luftveier. På motsatt side meldes det om stadig flere bivirkninger i forhold til antall vaksiner som settes. Jeg lurer på når farene ved covid-vaksine overstiger farene ved covid-sykdom også for oss over middels friske over 15 år. Jeg lurer også på hvem som eventuelt tør å snakke om overnevnte tall og statistikker. 

Det er ikke alltid så lett å forstå rådene vi får fra myndighetene; 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *