Ferien over….

Da var ferien over for oss voksne, den var rett og slett en stor nedtur. Relativt lite planer på kort sikt, så fortsatt mulig å få noe ut av sommeren. 

Morgendrodling for å tenke litt fremover; 

Kaiza har vært flink til å finne på ting i sommer, hun har lyst å være med på alt og er mye på farten. Hun vil fortsette på fotball, men har også lyst å starte på turn. Så nå har jeg meldt henne på turn torsdager 20-21 fra uke 35. Om turn kræsjer med fotball eller leksehjelp må vi vel finne ut så fort rutinene spikres, kan melde av igjen. Hun har lyst på sommerturn, to siste uker før skolestart. Må vurderes. 

Ariana har hatt covid igjen den siste uka, og traff henne hardere denne gangen enn sist. Så der har det vært mye ligging i senga på rommet heller enn ut for å skaffe seg tenåringsopplevelser. Hun begynner på ungdomskolen og usikker på om hun vil fortsette på fotball. Formen har ikke akkurat blitt bedre gjennom sommeren, så redd hun vil prioritere shopping eller kjæreste. Når hun blir frisk regner jeg med hun vil være mye ute med venner, og det virker som hormoner har roet seg bittelitt ned. Mat er mindre utfordrende, og det gir mulighet til å ha mer fokus på skolearbeid eller interesser. 

Noah står opp sent på ettermiddagen. Sitter for mye på rommet sitt, og sliter med å komme seg over dørstokken. Merkelig døgnrytme påvirker sikkert både hodepine og mageonde, noe som definitivt har preget sommeren. Usikker om det er tenåringsproblematikk eller noe mer alvorlig som plager han, men det påvirker oss i stor grad. Han går snart i gang med tiende, vokser fortsatt i rasende tempo og det er hardt nok for kropp og hode. Hans kjedsommelighet gir mye terging av småsøstre, et slitsomt element i hverdagen. 

Veronica har jobbet mange ekstra nattevakter som BPA, det gjør jo sitt med humør og døgnrytme. Hun har veldig lyst på nytt hus. Det går fort å kjøpe/selge eller å flytte møbler, men det å male eller å ordne romløsninger tar erfaringsmessig måneder og år. Veronica liker den kreative fasen, men når ting begynner å falle på plass blir hun rastløs og vil flytte. Veronica har faktisk kuttet ned på shopping, men samtidig var det hovedinteressen tidligere. Når noe tas ut må det erstattes med noe annet, og blir spennende å se hva det blir (nytt hus, ny jobb, ny mann etc.). Hun burde nok begynne å trene, for psykisk og fysisk form er ustabil. Reumatismen påvirker, men også stoffskifte og hormoner gjør varige gode vaner krevende. 

Jeg er jo også et element som påvirker gjengen. Når ingenting går som planlagt og alt bare blir kjas og mas blir jeg oppgitt og irritert. Søvn er tidvis utfordrende, gir følgeskader. Mye jeg burde ha gjort på eiendommen, men føles ikke verdt det om huset skal selges. Når det gjelder flytting hater jeg den kreative fasen, kaos overalt.  Burde definitivt starte med kondisjonstrening, for eksempel sykling til jobb.  Styrketrening på Max må videreføres, har en funksjon i forhold til psyke og søvn. Burde absolutt lære meg noe nytt, men høsten blir gjerne travel nok også uten studier.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *