Klargjøring telttur

I dag skal vi på telttur. Hvem vi er avhenger av hvor hardt press jeg vil uttøve på de to eldste (som nok har et behov for å føle at de bestemmer selv). Tipper det blir meg og Kaiza. 

I går innkjøp av ny fiskestang, kastedupp og meitemark. Tok også en tur i nærområdet for å inspisere mulige teltplasser. 

Nydammen

Fordeler:  Lett ankomst, enten ca. 1 km. unna gratis eller 20 meter unna med 40 kroner i bompenger. Går fint å fiske fra teltåpingen. Er mye fisk der, så lett å få napp/småfisk. 

Ulemper: Rett under høyspenten, selv om enkelte forskere (betalt av kraftindustrien eller ikke) påstår det ikke er helseskadelig. Mye folk i området og bunnforhold gir ikke den beste kvaliteten på fisken. Mange bruker området til bading. Ikke akkurat uberørt natur. Litt knott. 

Djupsjøen; 

Fordeler; Lett ankomst om en betaler 40 kroner i bompenger. Parkering ved Pienehytta, følger stia ut til odden (et par hundre meter). Her er det stille og pent, men vanskelig å finne en helt flat plass for større telt (men mulig med 2 små på to ulike steder på odden). Det skal være stor fisk i vannet, både ørret og røye. 

Ulemper: Må gå over ei myr til å komme til odden, og den er våt om det har regnet (som nå). Flere hytter i umiddelbar nærhet, støy fra disse om godvær. Rett ved en tursti. Jeg har dårlig erfaring med fiske i vannet, ikke like mye fisk/napp/småfisk som andre steder. Må ha fiskekort for halve vannet, men uklart hva som gjelder der odden er (har spurt Skaun grunneierlag som krever fiskekort for halve vannet). Ryktene sier mer klegg her enn ved Nydammen. 

Sætervatnet

Fordeler; Lett ankomst til parkeringsplassen ved hyttene. Må ha gode dekk eller det bør være tørt for å parkere ved demningen. Det er veldig fin fisk i Sætervatnet.

Ulemper: Vanskelig å finne gode teltplasser, må utforske motsatt side av vannet neste gang.  Fiskekort 100/døgn eller 500/år ved å vippse Harald på 90296058. 

Neste utforskning går til Oksvatnet. men tror ikke vi så teltplasser sist vi var ved vannet.  Kanskje ved gapahuken? 

Rognvanna (store og lille) har vi vært og kartlagt før, litt dårlige teltmuligheter der også såvidt jeg husker. Her skaffer en fiskekort ved å vippse Kenneth Onsøien på 98445354 (50/døgn og 300/år). 

Jeg vet det er fine teltplasser ved Nidelva, eks. nedenfor broa som går over mot Klæbu eller på Brøttem. Det er fine teltplasser ved Langvatnet og på Grønneset, men der har vi jo teltet før. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *