Trening til Strong Viking

20. april 2024 deltar vi i Strong Viking Mud Edition i Berendoch, Wijchen. Det er omtrent akkurat 11 uker fra nå. Blir katastrofe om jeg stiller opp uten god planlegging. Løpet er bare 13 km., men det er en hinderløype med masse gjørme som nok blir slitsomt nok.

1. Treningsklær må anskaffes. Trenger en god løpetights og helst en t-shirt med lange armer. Trenger gode terrengsko, der jeg bestilte Inov  MudClaw G 260 V2. Så sies det at en bør ha spesielle sokker, for å slippe gnagsår. Greit å få tak i utstyr fort, sånn at de kan benyttes en del i forkant av løpet. 

2. Treningsplan må lages og gjennomføres. Er jo i gang med løplabbet 12-ukersplan, den må videreføres. Har vært sløv i det siste, så minst 3 løpeøkter i uka i 11 uker må gjennomføres. 

Mange hinder krever grepsstyrke og evnen til å henge/klatre. Det er områder jeg er veldig svak på, så der må det gjøres en innsats. Sliter med skuldrene, så blir det ingen push-øvelser fremover for å spare skuldrene (benkpress, brystpress etc.). Mye kettlebells er lurt, og jeg bør lære meg å klatre opp tau (mye teknikk).

Burpees må trenes mye. Dersom en ikke klarer hinder kan en ta burpees istedenfor. Det er faktisk mye teknikk. For å klare burpees blir det nok mye planke, armhevinger og boxjump noen uker. 

Trening samtidig med vektnedgang er vanskelig, men mye enklere å ta en del hinder om jeg klarer å fjerne 5,5 kg. Det er bare en halv kilo i uka. En halv kilo er 3500 kcal, og alt det krever er at jeg kutter potetgull og snop. Jeg er veldig glad i potetgull og snop, så lettere sagt enn gjort. 

Første treningsøkt er fullført, slitsom, men få kilo gav ingen utfordringer med skuldrene; 

  • Løplabbet økt 16; Løp rolig 5 min, 30 sekunder gåing i tilsammen 30 minutter. Resultat: 31 min/5,7 km./360kcal. 
  • Tøying bein x 11 – en favoritt hver lørdag
  • Nedtrekk 61kg x 10 x 2 + Nedtrekk 70kg x 8 x 2
  • Seteapparat 36 x 12 x 4
  • Boxjump lav 10 x 5 (slitsom)
  • Kettlebells enarms over hodet 12kg. x 12 x 5 
  • Sidechins annenhver side x 2 x 4 
  • Kettlebells goblet squats 24kg x 12 x 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *