FrP og media

Jeg må innrømme at jeg trekker på smilebåndet av hvordan media behandler FrP. Den norske pressen i dag domineres jo av A-pressen (og NRK), så slikt sett er det jo ikke noe rart at den også fremstår venstrevridd.

Norsk Arbeiderpresse var opprinnelig et selskap for å finansiere driften av arbeideravisene i Norge, i hovedsak eid av LO og Arbeiderpartiet. (Relasjonen mellom LO og Arbeiderpartiet kan være en trussel for demokratiet, men det skal det skrives mer om en annen gang). I 1990 ble selskapet  omdannet til et konsernselskap med LO og Arbeiderpartiet som største eiere. A-pressen eier helt eller delvis 50 lokal– og regionaviser samt tilhørende nettaviser og trykkeri, lokalfjernsyn og lokalradio, deriblant en aksjepost på 50 % i TV 2. NRK ble jo lenge kalt ARK, arbeiderpartiets rikskringkasting, blant annet pga. journalister som Per Øyvind Heradstveit som jobbet med valgsendinger i NRK men fikk honorar fra AP for å hjelpe dem å vinne valget.

Denne uka så leser vi først at Carl I. Hagen uttalte til VG at han ikke skjønner hvorfor over hundre politifolk skal jobbe med terrorsaken i flere måneder, og pekte på at ressursene kunne prioriteres anderledes. Han mener skyldspørsmålet er avgjort og at det er straffeutmåling som gjenstår. Dette skapte mange overskifter om hvor utrolig ufølsom og lite gjennomtenkt Hagens utspill var. Noen dager etterpå gir politiet beskjed om at de må nedprioritere grov vold, voldtekt og ran pga. at ressursene brukes på «22/7-prosjektet». Det var vel strengt tatt det Hagen advarte om, og Hagen hadde da et poeng (noe media selvsagt ikke nevner med et ord). Jeg har faktisk respekt for Carl Ivar Hagen, der han ihvertfall tør å uttale det han mener.

I tiden etter terroraksjonen tok mange politikere selvkritikk på valg av ord og uttrykk. Det interessante var at overskriftene var vinklet negativt når det var en FrP politiker som tok selvkritikk og positivt når det var en politiker fra et annet parti som gjorde det samme.  Poenget er at når jeg leser noe i media som er sagt eller gjort av en FrP politiker trekker jeg fra en del, ettersom jeg antar at journalisten setter det veldig på spissen i negativ retning. Når det er en AP-politiker som nevnes gjør jeg det motsatte, hvor jeg regner med at saken er dysset ned så mye som overhodet mulig. Jeg tror at media gjør FrP en kjempetjeneste med sin tilnærmede «hekseprosess», spesielt så lenge det er så tydelig.

Typisk bildevalg av Dagbladet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *