Forskning handler om kreativitet

Jeg liker forskning, og det beste med forskning er at det dekker så mange sider av enhver sak. Den bekrefter altså at alt har nyanser, og er en kreativ kan en komme frem til stadig nye konklusjoner.

Forskere på NTNU beviste nylig at EL-biler skader miljøet mer enn bensin og dieselbiler. Annen forskning påviser at barn under 3 år ikke bør se tv, der dette skader utviklingen av hjernen. En fersk forskningsartikkel antyder at mennesker hadde sex med neandertalere. Dette var to vidt forskjellige arter, men en finner altså igjen gener fra neandertalerne i mennesker. En påstår at det som skilte mennesket fra neandertaleren var kognitive evner, som vi lett kan oversette med kunnskap. Neandertaleren døde ut, mens det tenkende menneske overlevde. Her kobler jeg inn skapelsesberetningen (for å forvirre enhver leser). I skapelsesberetningen står det jo at kvinnen forskynte seg med frukt fra kunnskapens tre, og at konsekvensen ble en smerte ved å føde. Kan Eva ha vært den siste neandertaler og det første menneske, gjennom å tilegne seg kognitive evner og kunnskap fra «forbudt frukt»? Bibelen forteller at gudesønner formerte seg med jordiske kvinner. Kan «ormen» være en sånn «gudesønn» som fristet henne? Kan eplet være et bilde på denne formeringen, altså at neandertaleren Eva hadde «ulovlig» samkvem med gudesønnene? Så fikk hun avkom med dem som hadde kognitive evner og som det medførte smerte å føde? Var Evas ulovlige samkvem med gudesønnene begynnelsen på slutten for neandertalerne? Kognitive evner er vanskelig å finne i gamle knokler, så kan det være forklaringer på at en ikke har funnet «the missing link»? Det står også at kvinnen delte frukten med mannen, da blir teoriene litt for vulgære for videre kreativitet.

«Ormen som var det listigste dyret som Gud hadde skapt lurte kvinnemennesket til å smake på frukten fra Kunnskapens tre og sa: «Du kommer ikke til å dø. Gud vet at den dagen du spiser av frukten blir dine øyne åpnet og du blir som guder med kunnskap om godt og ondt.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *