Løk mot influensa

En hard og kort arbeidsuke er omsider over. Ikke bare lett å snu døgnet og i dag sovnet jeg på vei til jobb. Våknet med et rykk noen meter før holdeplassen min og kom meg heldigvis av bussen på rett sted. Egentlig fornøyd med årets første uke hvor det har vært positive aktiviteter hver eneste dag. I helga jobber Veronica ettermiddagsvakter, så da gjelder det å utnytte formiddagene. Ellers så har en historie om løk florert på sosiale medier i dag, der løken blir tilegnet fantastiske egenskaper mot influensa. Noen utdrag fra en lang historie;

«I 1919 mens influensaen tok livet av 40 millioner mennesker var det en lege som reiste rundt og besøkte så mange gårder som mulig for å se om han kunne bidra til å bekjempe sykdommen.  Mange bønder og deres familier hadde fått sykdommen, og mange døde. På sin reise traff legen en bonde som til hans overraskelse var frisk og rask, og det var også hans familie. Når legen spurte hva denne bonden gjorde forskjellig fra andre svarte bondekona at hun hadde lagt en skrellet løk på en skål i hvert rom i huset (det var trolig bare to rom den gang). Legen trodde ikke det han hørte, og spurte om han kunne få en av løkene for å se på den under mikroskop. Han fikk med seg en, og under mikroskopet oppdaget han influensavirus i løken. Åpenbart hadde den absorbert viruset, og med det holdt familien frisk.»

«Det fortelles at løk og hvitløk plassert rundt i rom under svartedauden reddet livet på mange. Løk har kraftfulle antibakterielle, antiseptiske egenskaper.»

«Mange ganger får vi magetrøbbel og vet ikke helt hvorfor. Kanskje er det løken som er problemet! De absorberer bakterier og dette er årsaken til at de holder oss friske fra forkjølelser og influensa. Men også nettopp av denne grunn skal vi ikke spise løk som har vært oppskjært en stund! Rester av kuttet løk er giftig for oss!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *