Spinninginstruktører

Årets 5 første spinningtimer er herved gjennomført. Målet er 2 pr. uke i januar og legge til en tredje med styrketrening fra februar. Vanligvis går jeg jo ut i hundre og førti i Januar og gir opp etter 2 uker, så spent på om årets oppstart gir bedre resultat. Gjennom årene har jeg jo opplevd noen ulike instruktører, og deler dem i følgende hovedkategorier;

Frelseren. Amerikanske halleluja-prestene har sin inspirasjon fra denne instruktøren. Samtlige ønskes personlig velkommen som om de er kommet til himmelen og oppfordringer om å spørre om det man lurer på hagler. Alle får skryt for deres vanvittig flotte innsats, musikken er utelukkende gladpop og du har 10 pulsslag høyere enn vanlig bare for å takle all energien Frelseren utstråler. «Spinning er en flott kondisjonsøvelse der du sammen med andre får økt forbrenningen så du blir en slankere, bedre og sunnere person!» Pulsgrafen har flydd i alle retninger hele timen.

Roboten. En grå og gjennomtrent personlighet. Denne personen sier og gjør nøyaktig det samme hver gang. Alltid «Harder Faster Scooter», «We are the Champions» og «Eye of the Tiger». Alltid de samme nyttige rådene om å innta mat og drikke og avstå fra fristelser. I Roboten lever i minst 105 år og vil være en minimal belastning på helsevesenet. Pulsgrafen din har vært perfekt i forhold til hvordan Robot la opp timen.

Aerobics-berta. Hun som hører hjemme i aerobics-timen, men tar en vikartime fordi Roboten er på høydetrening på Hemsedal. Hun har aldri syklet selv, men vil gjerne lære spinninggjengen litt om rytmisk idrett. Alle må tråkke i takt med musikken, og alle må reise og sette seg hele tiden. Helst bør overkroppen brukes mye også. Samantha Fox, Britney Spears og Abba er på playlisten. Samtidig forteller hun om hvor viktig det er å bruke hele kroppen, påfulgt av litt hyl og skrik. Timen avsluttes med 10 minutters tøyning fordi det er «viktig å ivareta tøyelighet» mens hun oppfordrer alle til å delta på step i morgen 06:30. Etterpå ser pulsgrafen ut som tanngarden til en hai.

Hardcore-syklisten. Hver økt starter med «æ vet dåkker vil ha ei roli’ økt, men no ska’ dåkker få kjørt dåkk», og resten av timen tvinges alle til å sykle som proffe. det terpes på aerodynamikk, rundtråkk og pulsprofiler. Personen er hyppig på rundtur i salen for å vise hvordan alle bør sitte og tråkke. Musikkvalget er sterkt preget av Kraftwerks «Tour de France»-skive og «Bicycle Race» av Queen. Når timen er over tøyes det ut i to minutter mens alle minnes på å innta karbohydrater mens forbrenningen fortsatt er høy. Pulsgrafen viser at du har vært i rød sone helt siden tredje minutt.

Den bløtfete svensken. Det virker som alle treningssentre har en andel svenske instruktører. Den feteste av dem har sin egen spinningøkt som du deltar på én gang før du finner andre timer å være med på. Ingen sykkel- eller treningserfaring gjør at gjennomføringen av timen er målløs, med ditto uforståelig prat (kanskje fordi ingen forstår skånsk?). Musikkvalget er «Fangad av en stormvind», «Det gör ont» og diverse Roxette og Basshunter. Etter litt ustrukturert uttøyning forlater du timen uten å ha skjønt hva som egentlig skjedde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *