Vi har fått oss landskilpadde

paddeDet er lov å ha skilpadde i Norge, men da etter godkjenning ut fra spesielle vilkår. Kan en for eksempel dokumentere allergi kan en søke om lov (ja, jeg har skrevet søknad). Papirarbeidet koster et par tusen kroner, og totalsum på en lovlig landskilpadde i Norge er omtrent 5000 kroner. I resten av Europa koster landskilpadder typisk opp til et par hundre kroner.

Ulovlig Innførsel er hjemlet i  i dyrevernloven av 20.12.1973 nr. 73. Øvre strafferamme er 6 måneders fengsel og dette omfatter også forsøk og medvirkning. Brudd på forskriften har blitt møtt med bøter, normalt i størrelsesorden 5 000-20 000 kroner. Tollvesenet mener at omtrent en prosent av ulovlig innførsel blir avslørt. Jeg vil selvsagt ta sterk avstand fra enhver form for ulovlig innførsel og oppfordrer ingen til å ta med skilpadder ulovlig inn i Norge.

Vi har fått tak i et akvarium med UV-lys, som er en grei midlertidig løsning. Googler i skrivende stund etter et terrarium, ettersom god ventilasjon er viktig. Her er litt mer informasjon om landskilpadder, nyttig lesestoff for alle som skal passe den når vi er på ferier de neste 50-60 årene.

En liten mobilvideo av en aktiv krabat som både spiser, sover, svømmer og ser ut til å ha det riktig så bra hos oss.
httpv://youtu.be/i2jiRAhspN0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *