Elbil, kostnad pr. mil

Nå har vi kjørt elbil i et halvt år, både på sommer, høst og vinterføre. Vi har i gjennomsnitt brukt 0,17 kWh pr. km. og dagens strømpris er på 38 øre/kWh. Nettleien hos oss er 55,51 øre/kWh. Med andre ord koster det i overkant av 1,50 kroner pr. mil. i kraftkostnader. Peugeot’en bruker ca. 0,8 liter diesel på mila, ca. 12 kroner pr. mil.

Da vi kjøpte inkluderte regnestykket at alle el-bil fordeler varer til minst 2017. Nå er det imidlertid stadig større risiko for at de vil trappes ned allerede fra 2015. Årsaken er at klimaforliket sier at fordelene skal vare til 2017 ELLER til det er solgt 50 000 elbiler. Fortsetter dagens vekst i salget kan vi passere 50 000 biler mot slutten av neste år.

Bussjåfører klager stadig mer på elbilveksten i kollektivfeltet, Rita Ottervik opplever inntektssvikt i avgiftspakken (også kalt miljøpakken) og til og med bensinstasjonene murrer om stadig lavere salg av drivstoff. Alt i alt er dette faktorer som fort kan sørge for at fordelene trappes ned lenge for 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *