Torsdagsøkt og balansegang

Nå er vi midt i mars, og så lenge har ikke nyttårsforsettene holdt før. Javisst, jeg synes fortsatt trening er kjedelig, men jeg liker jo statistikk og målinger. Torsdagsøkten er ukas beste økt – lang, hard og med høy puls. Målet hver Torsdag er å slå den forrige, da både med puls og ikke minst forbrente kalorier. 1203I kveld var tallene (i flg. pulsbeltet) 1150 kalorier, snitt på 166 bpm og 86% av maxpuls (opp 6 slag i snitt på 6 uker). Gruer meg allerede til neste Torsdag, der dagens økt var litt i overkant av det fornuftige.

SkjermbildeNår en bruker tid og energi på å bevege seg følger jo vekten etter. Målet for 60 dager siden var en kilo pr. 10 dager, men med mye god mat ser jeg at det ikke er realistisk (ned 4,5 så langt i år).

3 økter i uka er ca. 2500 kalorier, og da tar det 3 uker å forbrenne en kilo (gitt samme matinntak). Det å kutte på matinntaket går så mye utover humør og livsnytelse at det utgår.

Det er 15 uker igjen til sommerferien, og det kan det bety 86,45 kilo. Så liten og spinkel har jeg ikke vært siden 2003, og skal jeg være helt ærlig synes jeg det er litt i underkant. Mulig det er på tide å løfte litt vekter, om det gis plass til det i en travel hverdag.

Nyttårsforsettet var under 90 til nyttår, men legger jo på meg noen kilo på høsten. Da er det flere sene kvelder med venner, god mat og drikke, element som også bør nytes. Balansegang er vel det sentrale, hvor øktene fort tar 7-8 timer av en veldig dyrebar fritid hver eneste uke (inkl. kjøring).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *