Smartere hus

Tibber måler nå strømforbruket fra sekund til sekund, og setter det opp mot løpende strømpriser. Det geniale med å måle løpende er at ungene ser effekten av å slå av lys eller av å skru ned varme. Miljøeffekten av å spare strøm virker å ha større virkning på dem enn på oss voksne.

Kunsten er å koble oppvarming til strømpriser og innendørstemperatur, og da med nattsenking når vi sover. Alle enheter kan i tillegg styres fra mobilen, sånn at jeg kan justere automatikken om jeg vil.

Google Nest er noe misbrukt av barna, som bruker den stort sett til unyttige ting. Jeg bør koble den med flere enheter i huset, sånn at vi lett kan styre mer direkte via den.

Mine favoritter mot Google Home;
Hey Google, gi meg nyhetene (veldig praktisk)
Hey Google, hva er i kalenderen i dag (krever oppdatert Google kalender)
Hey Google, finn telefonen min (genial, skrur opp volum og ringer den)
Hey Google, spill av….. (alt mulig fra Spotify).
Hey Google, vil bildene mine (viser alt vi har lastet opp i skyen). Google Photo har ansiktsgjenkjenning, så må vel komme i gang med det også snart (eks. Hey Google, vis bilder av Ariana).

Akkurat nå tenkte jeg å koble appen til elbilen opp mot Google Home, sånn at jeg kan gi den beskjed om å fjerne isen på vinduene på bilen. Så ønsker jeg meg en kaffemaskin som kan lage kaffe på kommando, helst uten at jeg trenger å gjøre noe annet enn å be Google fikse det. Vurderer også en sensor mot oppvaskmaskinen og kanskje i søppeldunken som gir aktuelt barn (går på rundgang) beskjed om å gjøre oppgaven når det trengs. Ringeklokke eller kamera kan vi også koble på, sånn at vi ser hvem som ringer på og kan velge hvem vi vil slippe inn. Tja, får vel ta det langsomt i takt med at utviklingen går fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *