Blåmandag

Nå har forskere analysert for å finne ut når det er mest mismot og nedstemthet blant folk. Og de har kommet fram til at årets verste Blåmandag, den er i dag.

Egentlig liker jeg mandager, den dagen i uka det er enklest å få gjort ting. Så arbeidsdagen var helt ok, og rett etter jobb dro vi til Pediatricus med Noah. Han er stadig bedre, hvor mye tyder på at mage-onde har hatt å gjøre med en tøff skolestart. Så en tur på McDonalds, men påfølgende dårlig samvittighet og treningsøkt 4 av 104.

sigarettHar fått lest litt i den store boken som skal påvirke meg selv til å tenke annerledes. Første kapittel handlet om «The hidden trap». Kort fortalt tar den for seg hvordan vi typisk tror at våre kjernebehov (sikkerhet, selvtillit, fred, kjærlighet, glede, suksess etc.) kan bli gitt oss eller fratatt oss av omstendigheter. Vi er opplært til å tro at det alltid er noe mer, og at dette er bedre enn der vi er nå. Dette kommer i mange varianter og ser ofte omtrent slikt ut;

«Jeg vil bli [glad/selvrealisert/ fredfull/bedre/gladere etc.] når jeg bare…..».

En kan gjøre mange ting som leder nærmere ønsket tilstand men en vil alltid søke noe mer. Dette er altså fellen, at en alltid søker nye mål, meninger og nye tilstander. Dette kan fort stå i veien for å leve livet her og nå, og ikke minst å sette pris på den tilstanden en faktisk har til enhver tid. Det var en rask oppsummering av kapittel 1 av 27, fortsettelse følger over de neste dagene.

Dagens 3 ting:
– Spise frokost i ro og fred uten kone og ungemas.
– Flink Tove på spinning, var nesten morsomt (er vanligvis ekstremt kjedelig).
– Boklesing – i et varmt badekar med en iskald pepsi max og god mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *