Marianøkleblom

Det spirer og gror i hagen og når botanikk ikke er min sterkeste side må jeg samle litt informasjon fra det store Internettet. Nå er det enorme mengder Marianøkleblom som dominerer i hagen.

I urtemedisinen brukes den til hoste, bronkitt, forkjølelse, katarrer, kikhoste, astma, allergiske lidelser, nevroser, nervøst stress, hodepine, søvnløshet, rastløshet, hyperaktivitet, revmatisme, gikt, leddsmerter, nevralgier, rynker og solbrenthet.

I matlagingen kan man bruke bladene av marianøkleblom i salater, eller som fyll i kjøtt. Blomstene kan også kandiseres og anvendes i desserter og kaker. Av blomstene kan man for eksempel lage en medisinsk vin som styrker nervesystemet. Tørkede blomster og malt rot dufter godt og kan brukes i duftkrukker.

Magiske egenskaper har den også, der det blir sagt at en bukett med blomster av marianøkleblom i hjemmet vil gjøre at man føler fred og velvære. Å bade i et uttrekk av marianøkleblomster sies å gjenskape tapt ungdom. Man lager en urtete ved å la to spiseskjeer av den tørkede urten trekke i varmt vann en halv time og tilsette den avsilte teen til badevannet. Hvis man har urten nær seg, vil det være til hjelp for å finne tapte gjenstander og skjulte skatter, og det vil minne deg på alle de rike gavene som livet gir.

Det første jeg skal teste ut er å lage krydderdram av blomstrene og kanskje tørke noen blader til senere testing.

3 kommentarer til “Marianøkleblom”

  1. Tilbaketråkk: Hvitveis | Øyeblikk
  2. Tilbaketråkk: Krydderdram | Øyeblikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *